Okej hörrni. Festivalmat-delux coming up! I helgen gjordes det langos här hemma. Någonting som jag ÄLSKAR att äta på festival eller tivoli om det tillåter. Nu stod syster och hennes man för lagandet och jag för tittandet. Aj aj så gott det blev och säkerligen fruktansvärt onyttigt. Här kommer iaf recept på härligheterna. You need this: 25 g jäst, 3 dl vatten, 1 stor kokt potatis, 1 tsk salt, ca 7 dl vetemjöl special, 1 dl mjöl till utbakning och 5 dl olja till fritering. 2 dl gräddfil, 2 klyftor vitlök, 50g smör, riven ost, salt, hackad rödlök, räkor och en burk stenbitsrom (ta det du gillar helt enkelt). You do this: Deg. Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda med riven potatis, salt och vetemjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in lite mjöl och dela degen i ca 16 bitar. Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper. Häll 4-5 cm olja i en tjockbottnad panna/kastrull och låt den bli varm ( inte över 180 grader). Fritera langosbröden ett och ett i oljan. Någon minut på vardera sida tills färgen är gyllengul. Lägg upp dem på galler eller hushållspapper för att rinna av. Fyllning. Skala räkorna. Smaksätt smöret med vitlök och lite salt. Detta brer du på langosen när den fortfarande är varm. Ha på önskade tillbehör! Langosen är godast nyfriterad.