När jag var liten firade vi klassisk påskmiddag hemma hos min mamma, lite som julafton minus granen och mer vårlikt. Med åren så har det förändrats och nu finns det egentligen ingen tradition likt den jag växte upp med kvar. Jag tycker det är lite härligt att påsken får vara lite flytande och planerna kan vara spontana. Det viktigaste för mig är att tillbringa den med människor jag tycker om och om vädret tillåter så gärna så mycket som möjligt ute. Påsken är ju ofta startskottet för våren och i år är inget undantag! Igår var de påskafton och vi hade några vänner över på middag och jag fick frågan om jag börjat träna eftersom jag såg "bitig" ut. Tyvärr är jag ingen träningsperson i bemärkelsen att gå till gymmet men med våren blir vardagsmotionen något helt annat för mig. Jag gräver, lyfter och krattar konstant och får snabbt muskler och känner mig stark. Älskar den känslan! För några veckor sedan tog jag in de här kvistarna som nu börjat blomma lagom till påsk. Med några ägg i blev det precis lagom dekorerat för min smak. Äntligen når solen runt huset och eftermiddagarna i köket och matrummet blir gassande heta så här års innan solen nått högre på himlen. Vinnie, mitt yngst lilla hjärta har påsklov precis som sina syskon. Skillnaden för honom är att han i förra veckan sa hejdå till sina vänner och lärare och ska efter lovet byta skola till den Blake går på.Efter att vi flyttat ut längre på landet så insåg vi att det i förlängningen blir svårt för barnen att gå i skola inne i Norrtälje där vi behöver lämna och hämta varje dag. Skolan som Blake fick plats på efter sommarlovet har skolbuss som stannar utanför vår grind och den går även upp till nian. När barnen blir äldre kommer de ha en helt annan frihet i att kunna ta sig hem själva vilket känns viktigt. Så nu äntligen fick Vinnie plats och en ny fas i hans liv kan börja, spännande och såklart pirrigt. Hela förmiddagen igår spenderades ute i trädgården och vi är i full gång med att ta tag i alla projekt kring uteköket. Mitt i allt annat kan vi också ha adderat en pizzaugn (!?) Mer om det imorgon! Påskafton bjöd på en lagom påskig middag. Min vän Ida och jag har ett koncept som innebär att vi oftast ses hemma hos oss och ingen av oss handlar egentligen något nytt utan vi tar det vi har. Ida kommer med en kasse ihop-plock och sen öppnar vi vår kyl och ser vad vi får till. Älskar det! Igår blev det helstek lax som Ida hade i frysen, vitvinsås, smashed potatis med smetana och rom, en vitlökssås, mini bruschettas, friterat rispapper med hemmagjord chilimajonäs, räkor, rödlök och ärtskott och ägghalvor med liknande topping. Till efterrätt hade jag förberett en fransk marängtårta som genom åren blivit en riktig klassiker i vår familj. Perfekt till kalas, efterrätt och fika. Jag utgår alltid från Leilas recept och det är verkligen omöjligt att misslyckas. Vi hade ingen choklad hemma så de blev en plain variant som vi sen toppade med vispad grädde, hemmagjord chokladsås, blomströssel och såklart kinderäggshalvor dagen till ära. Enkel dukning vid vårt långa, franska matbord där alla får plats <3 Mitt i allt flyttade jag en spegel och tog en selfie. Jösses vad mina händer och naglar ser ut så här års trots handskar i trädgården. Ingen rolig historia. Ännu fler pelargoner har fått ny kruka och jord. Jag vill ha det grönt i varje rum innan de exploderar utanför fönstren. Kvällen avslutades med påsk-memory för barnen. Under varje påskäggshalva låg en godis och det gällde för barnen att samla på sig så många dubbletter som möjligt. Vinnie och Makeo vann flest men det slutade med att de gav alla till Blake som hade fått minst.De blev en fin påskafton som nu gått över i sommartid och påskdagen. Såklart vaknade jag vid 04.30 men är glad att dagen ska bjuda på sol och över tio grader här. I eftermiddag kommer Linda och Björn med lilla Stella och om alltid sover de kvar och vi får både eftermiddagen, kvällen och morgonen ihop, det är en annan sak jag älskar med att bo på landet <3 Alla får plats och vänner sover ofta kvar då de är lite längre resväg.Jag önskar er en fin fortsättning på påsken!