Sedan vi flyttade till hus så har traditionen lydit som sådan att vi spenderar midsommar hos oss. Det har blivit allt från galet stora festligheter med över 35 personer till mindre, mer familjära tillställningar. I år blev det ett mellanting med våra närmsta vänner och Caroline med hennes sambo Jens, lilla Lykke och Sam som nytillskott. Vi var precis lagom många med 10 vuxna (tonåringar) och 5 yngre barn. Vädret var verkligen på vår sida för en gångs skull och vi slapp rådda om som förra året då vi efter några turer hamnade vid ett långbord i garaget. Min syster styrde tipsrunda, vi körde kubbturnering och mös in på småtimmarna med charader. Det var verkligen en helt ljuvlig dag, kväll och natt som bjöd på många skratt och sanslöst god mat och gott sällskap. I år bestämde jag mig för att upprepa förra årets goda idé att låta Maria på Årsta blomsterhandel ta hand om kransbindningen då jag vet exakt hur det blir för mig annars, tidens springer iväg. Det blev vackra kransar med massor av grönt och rosa rosor till de små och enkla gröna kransar med brudslöja till det större. Hur fina? Så värt att slippa stressa med det känner jag. Jag slängde ihop en favorit till fika. Fransk maräng med choklad, grädde och sommarbär - alltid uppskattat och galet gott! Recept finns här. Vidare så föll mat-lotten på Caroline och Jens som styrde upp en underbar lunch med en midsommarkrans gjord på matje, kavringkrutonger brynta i smör, löjrom och goda tillbehör. Den här enkla men galet goda rätten kommer jag garanterat ta med mig till både påsk, midsommar och jul! För er som vill ha recept så var det en variant på denna hos Allt om mat. Till middag åt vi antagligen det godaste jag någonsin ätit - egenrökt lax och Carolines helt magiska smashed färskpotatis i ugn med bland annat löjligt mycket smör, löjrom, gräddfil och rödlök. Jag ska be henne om recept att dela med mig av till er. Jag ska göra ett inlägg om vår midsommar dukning och hur vi enkelt skapar långbord mitt på gräsmattan med enkla medel. Antagligen det härligaste sättet att skapa en ledig och avslappnad miljö där umgänge och mat går hand i hand.