En mysig valborgshelg startade i Cissi & Claras gårdsbutik med inköp inför helgen. Prick allt jag var sugen på fick följa med oss hem. De där solbullarna med fyllning och de nybakade kardemummabullarna gick åt i ett nafs till eftermiddagsfikat. Syrliga citronbitar som skulle brännas av innan servering. Det blev tyvärr inte av då vår gas var slut till brännaren men det skvallrades om att de var otroliga hur som helst. Min syster med familj kom och spenderade valborgshelgen med oss. Som alltid denna årstid åkte vi bort till Wallby trädgård som är en trädgårdshandel nära oss. De börjar fyllas på med perenner och buskar nu men de är fortsatt lite glest på hyllorna. Jag köpte ett gäng vita kantnepetor och två fingerborgsblommor att ha innanför odlingen. Jag vill ha en blandning av grönsaker, sommarblommor och perenner där inne, perennerna får blir som en bas jag sedan kan arbeta utifrån från år till år. Jag köpte även två rosor till odlingen. En Louis Bugnet som är en buskros som kan bli uppemot 200cm hög med starkt doftande, tätt fyllda vita blommor. Den har jag satt mot staketet och hoppas att den blir som en kaskad som hänger över. Den andra rosen jag köpte är en Uetersener klosterros som är en otrolig klätterros som ska få klättra längst rosenbågen vid portalen till odlingen. Glad tjej som älskar trädgårdsarbete har ni här! De går framåt i odlingen och ryggen värker efter allt grävande om kvällarna. Som alltid vaknade jag innan klockan 6 och hann med en kanna te innan resten av gänget vaknade i söndags. Efter omskolning av mina små plantor så står de nu utspridda i varenda fönster i söderläge. I köksfönstret trängs gurkan ´flamingo´ med brytbönan ´cropper teepee´. Den första ramslöken från trädgården <3 På Valborg hade vi våra grannar och Lisa över på middag. Två år i rad är väl nästan en tradition nu? Vi åt som vi ofta gör en ihop-plock-middag med lite av de vi hade hemma och några små inköp. Ramslöken fick bli till en pesto tillsammans med de sista av ärtskotten som jag och Vinnie satte innan påsk. Receptet på foccacian jag utgick ifrån var detta. Vidare blev det stekt gnoochi med brynt smör och krispig salvia. Ugnsbakade tomater tillsammans med färska, svenska tomater och burrata toppat med basilikaolja, hårt stekt rivet surdegsbröd som blivit över från gårdagen och lite rostade solroskärnor. Som ett tillbehör kokade Lisa haricots verts som hon toppade med en klick smör och flingsalt. En bild vid brasan som sig bör <3 Så härligt att kunna promenera längst landsvägen bort till brasan vid hembygdsgården – har jag sagt att jag älskar att bo på landet? Fick hem mitt nya bort från Tine K. Det perfekta lilla sidobordet i travertin. Himlen var otrolig. Jag åt glass och fotade ett samarbete för Farbror Arnes! Har ni testat Nötkola? Hela familjens besatthet just nu. De var helgen det, jag hoppas ni hade det härligt <3