Vi har alltid ätit väldigt lite kött hemma och istället ätit mycket vegetariskt. Det har aldrig varit ett aktivt val utan fallit sig så då det är jag som står för matlagningen och jag är ingen kött-människa, har aldrig varit. Det handlar inte om att vi bytt ut protein mot tofu eller soja produkter utan jag har helt enkelt gjort pastasåser, grytor osv på grönsaker. Jag har istället valt till mozarella eller andra grönsaker som tillbehör om det behövts. Den här veckan har vi beslutat att byta ut 4 middagar till helt veganskt. Jag har blivit otroligt inspirerad av Klimatklubben.se instagramkonto där Emma Sundh, Maria Soxbo och Johanna Nilsson utmanar och tänker till kring ämnet miljö och klimat. En del i ett klimatsmart tänk för mig är just detta, utmana mig själv och min familj att byta ut kosten och i och med det minska våra utsläpp som familj. Jag tänker att vi en vecka i månaden byter ut minst 4 middagar mot vegansk mat, det känns helt rimligt! I övrigt kör vi som vanligt såklart med överhängande vegetariskt. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Vad gör ni för att tänka klimatsmart? För er som inte hittat till Klimatklubben så tryck er vidare på länken. Jag älskar iniativet och att vi alla utmanas att tänka till, stort som smått! Detta ska vi äta i veckan. Rispappersrullar med grönsaker och cashewdipp. Linsgryta med spenat och kokosmjölk. Bönchili med guacamole, picklad rödlök och hemgjorda tortilla bröd. ( I detta recept upptäckte vi honungen som vi tar bort samt chokladen som köps vegansk). Pizza med rostade grönsaker och vita bönor-hummus.