Du behöver 50 g jäst 5 dl mjölk 1 ägg 130g rumstempererat smör 2 paket saffran 1 1/2 dl strösocker 1/2 tsk salt 14 dl vetemjöl special Vanilj- och chokladfyllning 100 g rumstempererat smör 200 g cream cheese 1 dl strösocker 1 vaniljstång 100g vit choklad Topping smält smör strösocker Värm upp mjölken så den blir fingervarm. Lös upp jästen i mjölken och kläck i ägget. Mortla saffranen med lite av sockret och blanda ner tillsammans med resterande ingredienserna i mjölken. Knåda degen 5–10 minuter i en köksassistent. Degen ska helst vara liiite kladdig för att få riktigt saftiga bullar. Jäs under bakduk i cirka 40 minuter Under jäsningen gör vi den ur-goda vaniljkrämen! Rör ihop rumsvarmt smör med cream cheese, socker och vaniljen från en vaniljstång. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred på fyllningen. Riv över den vita chokladen så den täcker hela degen. Vik sedan ihop degen på mitten och skär i 2 cm remsor. Tvinna ihop till bullar och lägg direkt på en plåt med bakplåtspapper. Det kan vara lite kladdigt men som sagt det gör att dom blir saftiga! Låt jäsa under en bakduk i ytterligare 30 minuter. Grädda nu bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 8–10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna, pensla med smält smör och doppa i strösocker innan servering. Njut!'